interijeri-nekretnine.com

 

 INTERIJERI
  Kuhinje
  Kupaonice
  Dječje sobe
  Dnevne sobe
  Spavaće sobe

 NEKRETNINE
  Kuća
  Drvena kuća
  Montažna kuća
  Stanovi

 BIJELA TEHNIKA
 
Hladnjaci
  Zamrzivači
  Perilice suđa
  Perilice za rublje
  Štednjaci
  Ploče za kuhanje
  Pečnice

 NOVE RUBRIKE
  Stolarija
  Drvena stolarija
  PVC stolarija
  Alu stolarija
  Prozori
  Vrata

       


kombi prijevoz selidbe transporti

Interijeri    I    Nekretnine    I    Marketing    I    Kontakt    I    Dodaj u favorite  

         Bojanje zidova    

 

Bojanje zidova  Ako ste se odlučili osvježiti stan i dati mu novi izgled trebate znati da to nije površan posao. Nemojte misliti da je dovoljno dva-tri puta prijeći bojom preko zidne površine, nužne su temeljite pripreme i dovoljno vremena.

  Najprije je potrebno iznjeti sve iz prostorije koju namjeravamo ličiti, ukoliko to nije moguće namještaj skupite na hrpu i prekrijte najlonom, a pod prozorske klupčice i okvire, utičnice i prekidače obljepite zaštitnom trakom. Prije početka provjerite sve zidne površine da vidite u kakvom je stanju zid, otkrivene rupe, pukotine, trusnu boju ili žbuku prvo odstranite žičanom četkom, a zatim ta mjesta poprskajte vodom.

  Zamješajte masu za zaravnavanje zidova i zapunite rupe, pukotine i neravnine, kada se osuši obrusite zakrpe brusnim papirom tako da površina bude glatka. Ukoliko obnavljate zidove kuhinje ili kupaonice pažljivo pregledajte ima li na zidu kakvih mrlja od masnoće ili vlage. Otkrijete li da su zidovi u toliko lošem stanju da niste sigurni kako pravilno sanirati zid, vjerojatno je potreban veći zahvat predlažemo da angažirate nekog soboslikara ličilaca koji će profesionalno obaviti posao.

  U svakom slučaju zid prije bojanja mora biti ravan, zdrav, čist i suh jer će u protivnom biti vidljive mrlje od masnoće, vlage ili drugih nečistoća. Prije nego krenete u dućan po boju izmjerite površinu zidova i stropa, na osnovu toga trgovac će vam znati reći koliko boje vam je potrebno za površinu koju namjeravate bojati.

  Međutim još niste spremni za bojanje zidova. Uz boju potreban vam je i alat, spužva, špahtle, posuda za pripremu boje, kist, krzneni valjak i teleskopska ručka s regulacijom duljine, rešetka za cijeđenje boje i ljestve kako bi komotno mogli dohvatiti inače teško dostupna mjesta.

  Uvijek počnite bojenje od stropa, najbolje bi bilo da imate krzneni valjak i da pripremite malo gušću boju, prvi premaz nanesite okomito, a drugi vodoravno tako ćete kvalitetnije nanjeti boju na strop. Nakon što se strop osuši možete početi bojati zidove, najprije obojite rubove uza strop i kutove, a zatim ostatak zidne površine.

  • Odabir boje za zidove
  • Uklanjanje gljivica i pljesni
 
  Prateće teme 

Uređenje dječje sobe
Potrebe djeteta se neprestano mijenjaju, saznajte što vas čeka i pažljivo planirajte
                

Bojanje zidova
Nerijetki se odlučuju na samostalno bojanje zidova, ukoliko i vi planirate isto evo nekoliko savjeta
                 

Zavjese
Upotpunite prostor zavjesama. Zavjese za sve prostore i namjene

Moj dom, moj stan
Pozivamo Vas da nam se pridružite te da nam pošaljete slike vašeg doma, pišite nam što vas muči, što bi mijenjali, pokažite što ste napravili i kako ste uredili vaš dom i stan, vaš svakodnevni životni prostor.

Vrata i prozori
Trebate li stolariju za vaš dom, vrata ili prozore, birajte ulazna, garažna, sobna vrata, pvc, alu i drvene,  prozore
www.vrata-prozori.com

 

POSJETITE ! ! !
www.interijeri-namjestaj.com

 

 INTERIJERI
  Kuhinja
  Kupaonica
  Dječja soba
  Dnevne sobe
  Spavaća soba

 NEKRETNINE
  Kuća
  Drvena kuća
  Montažna kuća
  Stanovi
 NOVE RUBRIKE
  Stolarija
  Drvena stolarija
  PVC stolarija
  Alu stolarija
  Prozori
  Vrata

Izrada web stranica
Copyright © 2006-2008
www.interijeri-nekretnine.com