interijeri-nekretnine.com

 

 INTERIJERI
  Kuhinje
  Kupaonice
  Dječje sobe
  Dnevne sobe
  Spavaće sobe

 NEKRETNINE
  Kuća
  Drvena kuća
  Montažna kuća
  Stanovi

 BIJELA TEHNIKA
 
Hladnjaci
  Zamrzivači
  Perilice suđa
  Perilice za rublje
  Štednjaci
  Ploče za kuhanje
  Pečnice

 NOVE RUBRIKE
  Stolarija
  Drvena stolarija
  PVC stolarija
  Alu stolarija
  Prozori
  Vrata

       

Interijeri    I    Nekretnine    I    Marketing    I    Kontakt    I    Dodaj u favorite   

         Planiranje kuhinje    

 

planiranje kuhinje      Ergonomija obuhvaća međuodnos čovijeka i njegove okoline s ciljem postizanja optimuma koji će najmanje utjecati na raspoloženje i zdravlje lokomotornog sustava tijekom obavljanja svakodnevnih uobičajenih aktivnosti. Kuhinja je mjesto rada na kojem bi svatko trebao s uživanjem i veseljem raditi. Ako se tijekom prijektiranja i planiranja nove kuhinje ne obrati pažnja na određene ergonomske posebnosti, rezultat može biti mjesto koje će loše utjecati na zdravlje i položaj tijela onih koji ju najčešće korište, te se može ugroziti sigurnost djece i starijih. Osnovno pravilo je da se kuhinja pokuša namjestiti na način da je sve na dohvat ruke s minimalnim kretanjem što se puno lakše postiže kod manjih kuhinja.

   U modernim kuhinjama gotovo da i nema neiskoristivog prostora, oblik i dubina kuhinjskih elemenata i ladica omogućuju više mjesta za spremanje posuđa i namirnica. Pravilan raspored posuđa može itekako osloboditi dodatan prostor. Bolja preglednost kuhinje osigurava se kvalitetnom rasvijetom. Ugradbena rasvjeta i led rasvjeta ugrađuju se u kuhinjske elemente na različite načine, mogućnost osvjetljenja elementa iznutra moguće je napraviti i automatiziranim sustavom paljenja prilikom otvaranja vrata, nezaobilazne su i lampe i svjetiljke koje osvjetljavaju radnu površinu u kuhinji. Ne zaboravite da pravilno raspoređena i dobro izvedena kuhinjska rasvjeta dodatno naglašava i oplemenjuje vašu kuhinju.

    Kuhinjski aparati koji se koriste u kuhinjama najčešće su ugradbeni kuhinjski aparati te sudoperi, ocjeđivači i kuhala poravnati sa površinom radne ploče. Staklokeramička indukcijska kuhala puno brže zagrijavaju  hranu i imaju puno bolju regulaciju i iskoristivost temperature pri čemu nema opasnosti od zagaranja u slučaju da nešto kapne ili se rasipa po ostatku ploče jer se zagrijava samo onaj dio ploče na kojem se nalazi posuda. Nemojte previdjeti kako je upravo kuhinja često prostor u kojem se družimo s prijateljima i rodbinom, ukoliko je moguće napravite mjesta za objedovanje u kuhinji ili spojite prostor sa blagovaonicom i dnevnim boravkom čime čete znatno poboljšati i olakšati komunikaciju svih ukućana.

    Osim kvalitete materijala i njihove izdrživosti dizajna i oblika vaše kuhinje definitivno oplemenjuje boja. Hoćete li pratiti trendove ili vlastita razmišljanja i želje ovisi o vama, na sreću boja i kombinacija ima i više nego dovoljno, vesele i živahne ili pak smireniji tonovi vašu će kuhinju učiniti bogatijim i kvalitetnijim prostoriom. Prilikom projektiranja i izvedbe kuhinje prvo na papir smjestite sudoper, zatim označite radne plohe i priključke, nakon toga smjestite hladnjak i označite priključke za vodu, plin i struju. Osim toga imajte na umu ventilaciju, smjer danjeg svjetla i označite poziciju umjetnih izvora svjetlosti.

 
  Prateće teme 

Uređenje dječje sobe
Potrebe djeteta se neprestano mijenjaju, saznajte što vas čeka i pažljivo planirajte
                

Bojanje zidova
Nerijetki se odlučuju na samostalno bojanje zidova, ukoliko i vi planirate isto evo nekoliko savjeta
                 

Zavjese
Upotpunite prostor zavjesama. Zavjese za sve prostore i namjene

Moj dom, moj stan
Pozivamo Vas da nam se pridružite te da nam pošaljete slike vašeg doma, pišite nam što vas muči, što bi mijenjali, pokažite što ste napravili i kako ste uredili vaš dom i stan, vaš svakodnevni životni prostor.

Vrata i prozori
Trebate li stolariju za vaš dom, vrata ili prozore, birajte ulazna, garažna, sobna vrata, pvc, alu i drvene,  prozore
www.vrata-prozori.com

 

 

POSJETITE ! ! !
www.interijeri-namjestaj.com

 

  INTERIJERI
  Kuhinja
  Kupaonica
  Dječja soba
  Dnevne sobe
  Spavaća soba

 NEKRETNINE
  Kuća
  Drvena kuća
  Montažna kuća
  Stanovi
 NOVE RUBRIKE
  Stolarija
  Drvena stolarija
  PVC stolarija
  Alu stolarija
  Prozori
  Vrata

Izrada web stranica
Copyright © 2006-2008
www.interijeri-nekretnine.com